PREZENTACIJA PROGRAMA ŠKOLE PRIMIJENJENE UMJETNOSTI I DIZAJNA OSIJEK U MUZEJU BRODSKOG POSAVLJA

Predstavljanje organiziramo u svrhu upoznavanja s programima i aktivnostima škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek, a u svrhu profesionalne orijentacije učenika osmih razreda osnovne škole.

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek jedina je srednja škola u istočnoj Hrvatskoj koja obrazuje učenike u području Likovne i primijenjene umjetnosti i dizajna. Škola je četverogodišnja škola s gimnazijskim programom općeobrazovnih nastavnih predmeta tako da učenici škole polažu ispite državne mature kako bi nastavili svoje obrazovanje najčešće na umjetničkim akademijama u zemlji ili inozemstvu, ali i na drugim fakultetima (Filozofski, Arhitektonski, Kemijsko-tehnološki, Ekonomski, Pravni, Učiteljski itd.).

Učenici koji ne žele nastaviti svoje obrazovanje nakon srednje škole spremni su za tržište rada ili za samozapošljavanje jer su dobro osposobljeni u jednom od zanimanja za koje se obrazuju. To su Grafički dizajner, Slikarski dizajner, Kiparski dizajner, Aranžersko-scenografski dizajner, Dizajner unutrašnje arhitekture i Dizajner odjeće.

U školi aktivno djeluje Učenička zadruga u okviru koje se učenici mogu upoznati s osnovama poduzetništva, a brojne suradnje, projekti i aktivnosti učenicima pružaju mogućnost izvrsne pripreme za buduću karijeru.

Školu će na zanimljiv i atraktivan način predstaviti profesori Dražen Jerabek i Tihomir Taborski.

Promidžbeni letak s poveznicama za internetsku stranicu, Facebook stranice i Youtube kanal.