Izložba Horizonti rimske Panonije

Gostovanje izložbe

“Horizonti rimske Panonije”

            U okviru međumuzejske suradnje, u nastojanju predstavljanja zanimljivih izložbenih projekata brodskoj javnosti, Muzej Brodskog Posavlja ugostit će arheološku izložbu “Horizonti rimske Panonije”.

Autorica izložbe je Lovorka Štimac Dedić, viša kustosica Gradskog muzeja Varaždin. Izložba je u Varaždinu otvorena 7. studenoga 2013., a ovom prilikom će i posjetitelji Muzeja Brodskog Posavlja moći doznati brojne pojedinosti života u antici na varaždinskom prostoru te ih usporediti s brodskima.

Izlošci su odabrani iz zbirki antičke građe i numizmatike iz fundusa Arheološkoga odjela varaždinskoga muzeja, a upotpunjeni su i slikovnim (3D) prilozima. Kroz nekoliko tematskih cjelina, ilustriranih keramičkim predmetima, nakitom, luksuznim sigilatnim posuđem, ostavama novca, grobnim prilozima te predmetima vezanima uz gospodarstvo i kult, tumače se društvene, gospodarske i duhovne prilike i život ljudi u vrijeme Rimskoga Carstva na varaždinskome području. Osim varaždinske građe, na izložbi će biti zastupljen i dio antičke građe Muzeja Brodskog Posavlja s ciljem da se istaknu sličnosti i različitosti arheoloških nalaza iz rimskog perioda s područja sjeverne i istočne Hrvatske.

            Otvorenje izložbe bit će 26. listopada 2022. u 18.00 sati u Izložbenoj dvorani Muzeja Brodskog Posavlja, Starčevićeva 40.

Sviđa vam se to što ste pročitali?

Podijelite na Facebooku
Podijelite na Twitteru
Podijelite na Linkdinu
Podijelite na Pinterestu