“OTVARANJE POGLEDA”

Muzej Brodskog Posavlja poziva sve zainteresirane koji žele sudjelovati u edukativnom dijelu programa „Otvaranje pogleda“ koji će se održati 26. i 27. kolovoza na lokaciji: live.formatc.hr (tehnička podrška:hello@formatc.hr).

Za edukativni dio programa zaduženi su članovi umjetničke organizacije Format C [formatc.hr] koji će predstaviti mrežni umjetnički projekt „Pivilion“ i održati istoimenu online radionicu “Umjetnost u hipermedijskoj strukturi – Pivilion”, radionicu digitalne eksperimentalne umjetnosti Glitch Art 101 te predstaviti projekt digitalnog arhiva: Opservatorij umjetničkog rada.

 Na online izložbi „Ispred ekrana“, kojoj će biti omogućen pristup putem web stranice Muzeja Brodskog Posavlja, sudjeluju mladi umjetnici: Lucija Agić, Marina Brkić, Marin Ćosić, Gabrijela Kajdiž, Sara Karalić, Magdalena Nuspahić, Sara Šetina, Ivan Stanić, Lucija Tolić, Karlo Vranješ, Lea Zirdum i Dina Zorić. Kustosice ovogodišnje izložbe su Maja Marić i Magdalena Polaček.

OTVARANJE POGLEDA

Edukativno-izložbenim programom Otvaranje pogleda otvara se prostor za neposrednu suradnju Muzeja Brodskog Posavlja kao i drugih ustanova u kulturi Brodsko – posavske županije i grada Slavonskog Broda, s brodskim studentima povijesti umjetnosti, umjetničkih akademija, učenicima škola za primijenjenu umjetnost… s ciljem kreiranja kvalitetnih kulturnih sadržaja – izložbenih programa, radionica, predavanja, prezentacija… namijenjenih edukaciji mladih, ali i svim zainteresiranim građanima, u cilju osvještavanja važnosti vizualne kulture i vrijednosti likovne, umjetničke i kulturne baštine.

Otvaranje pogleda, platforma za međusobno povezivanje studenata, otvara mogućnost susreta s umjetnicima, likovnim kritičarima, kustosima i drugim stručnjacima, a namijenjena je prenošenju znanja, razmjeni iskustava i ideja, te realizaciji zajedničkih projekata u području likovnih i vizualnih umjetnosti kao i umjetničkih praksi koje pomiču granice i zadane okvire interdisciplinarnim djelovanjem.

Tema ovogodišnjeg edukativno-izložbenog programa Otvaranje pogleda  je “Ispred ekrana” odnosi se na digitalnu umjetnost kao medij umjetničkog izražavanja ili kao sredstvo koje umjetnici koriste u svom radu kako bi izašli iz ustaljenih granica svoje dosadašnje prakse.

Sviđa vam se to što ste pročitali?

Podijelite na Facebooku
Podijelite na Twitteru
Podijelite na Linkdinu
Podijelite na Pinterestu