“OTVARANJE POGLEDA”

Muzej Brodskog Posavlja poziva sve zainteresirane koji žele sudjelovati u edukativnom dijelu programa „Otvaranje pogleda“ koji će se održati 26. i 27. kolovoza na lokaciji: live.formatc.hr (tehnička podrška:hello@formatc.hr).

Za edukativni dio programa zaduženi su članovi umjetničke organizacije Format C [formatc.hr] koji će predstaviti mrežni umjetnički projekt „Pivilion“ i održati istoimenu online radionicu “Umjetnost u hipermedijskoj strukturi – Pivilion”, radionicu digitalne eksperimentalne umjetnosti Glitch Art 101 te predstaviti projekt digitalnog arhiva: Opservatorij umjetničkog rada.

 Na online izložbi „Ispred ekrana“, kojoj će biti omogućen pristup putem web stranice Muzeja Brodskog Posavlja, sudjeluju mladi umjetnici: Lucija Agić, Marina Brkić, Marin Ćosić, Gabrijela Kajdiž, Sara Karalić, Magdalena Nuspahić, Sara Šetina, Ivan Stanić, Lucija Tolić, Karlo Vranješ, Lea Zirdum i Dina Zorić. Kustosice ovogodišnje izložbe su Maja Marić i Magdalena Polaček.

OTVARANJE POGLEDA

Edukativno-izložbenim programom Otvaranje pogleda otvara se prostor za neposrednu suradnju Muzeja Brodskog Posavlja kao i drugih ustanova u kulturi Brodsko – posavske županije i grada Slavonskog Broda, s brodskim studentima povijesti umjetnosti, umjetničkih akademija, učenicima škola za primijenjenu umjetnost… s ciljem kreiranja kvalitetnih kulturnih sadržaja – izložbenih programa, radionica, predavanja, prezentacija… namijenjenih edukaciji mladih, ali i svim zainteresiranim građanima, u cilju osvještavanja važnosti vizualne kulture i vrijednosti likovne, umjetničke i kulturne baštine.

Otvaranje pogleda, platforma za međusobno povezivanje studenata, otvara mogućnost susreta s umjetnicima, likovnim kritičarima, kustosima i drugim stručnjacima, a namijenjena je prenošenju znanja, razmjeni iskustava i ideja, te realizaciji zajedničkih projekata u području likovnih i vizualnih umjetnosti kao i umjetničkih praksi koje pomiču granice i zadane okvire interdisciplinarnim djelovanjem.

Tema ovogodišnjeg edukativno-izložbenog programa Otvaranje pogleda  je “Ispred ekrana” odnosi se na digitalnu umjetnost kao medij umjetničkog izražavanja ili kao sredstvo koje umjetnici koriste u svom radu kako bi izašli iz ustaljenih granica svoje dosadašnje prakse.

Sviđa vam se to što ste pročitali?

Share on facebook
Podijelite na Facebooku
Share on twitter
Podijelite na Twitteru
Share on linkedin
Podijelite na Linkdinu
Share on pinterest
Podijelite na Pinterestu