Otvaranje pogleda – Ispred ekrana 2021.

OTVARANJE POGLEDA – ISPRED EKRANA

Tema ovogodišnjeg edukativno-izložbenog programa Otvaranje pogleda “Ispred ekrana” odnosi se na digitalnu umjetnost kao medij umjetničkog izražavanja ili kao sredstvo koje umjetnici koriste u svom radu kako bi izašli iz ustaljenih granica svoje dosadašnje prakse.

Razvoj računalnih softvera stvorio je nove načine odnosa prema umjetnosti: uz kreativni pristup tehnologiji otvorila se mogućnost stvaranja djela izvan granica mogućeg u materijalnom svijetu i tradicionalnom pristupu umjetnosti kao i njihova dostupnost s obzirom na veliki broj korisnika mrežnih sadržaja svih dobnih skupina. Neke od podvrsta digitalne umjetnosti poput ilustracije, slikarstva, fotografije, kao i računalne glazbe, dio su ove izložbe.

U skladu s okolnostima vremena u kojem živimo, ovogodišnje izdanje izložbe održat će se “ispred ekrana” – u virtualnom prostoru. Samim time otvaramo nove poglede širem krugu gledatelja, pa i izvan Slavonskog Broda, te i sami otkrivamo načine kako prikazati umjetnost u novom svijetu medija.

Izložba predstavlja radove jedanaest autora različitih senzibiliteta i izričaja ali sa zajedničkom strašću za stvaranjem, bez obzira na trenutačna ograničenja.

Ovdje možete preuzeti Katalog izložbe u pdf formatu.

Virtualni prikaz izložbe “Otvaranje pogleda – Ispred ekrana 2021.” možete pogledati ovdje

Sviđa vam se to što ste pročitali?

Podijelite na Facebooku
Podijelite na Twitteru
Podijelite na Linkdinu
Podijelite na Pinterestu