Otvaranje pogleda – Ispred ekrana 2021.

OTVARANJE POGLEDA – ISPRED EKRANA

Tema ovogodišnjeg edukativno-izložbenog programa Otvaranje pogleda “Ispred ekrana” odnosi se na digitalnu umjetnost kao medij umjetničkog izražavanja ili kao sredstvo koje umjetnici koriste u svom radu kako bi izašli iz ustaljenih granica svoje dosadašnje prakse.

Razvoj računalnih softvera stvorio je nove načine odnosa prema umjetnosti: uz kreativni pristup tehnologiji otvorila se mogućnost stvaranja djela izvan granica mogućeg u materijalnom svijetu i tradicionalnom pristupu umjetnosti kao i njihova dostupnost s obzirom na veliki broj korisnika mrežnih sadržaja svih dobnih skupina. Neke od podvrsta digitalne umjetnosti poput ilustracije, slikarstva, fotografije, kao i računalne glazbe, dio su ove izložbe.

U skladu s okolnostima vremena u kojem živimo, ovogodišnje izdanje izložbe održat će se “ispred ekrana” – u virtualnom prostoru. Samim time otvaramo nove poglede širem krugu gledatelja, pa i izvan Slavonskog Broda, te i sami otkrivamo načine kako prikazati umjetnost u novom svijetu medija.

Izložba predstavlja radove jedanaest autora različitih senzibiliteta i izričaja ali sa zajedničkom strašću za stvaranjem, bez obzira na trenutačna ograničenja.

Ovdje možete preuzeti Katalog izložbe u pdf formatu.

Virtualni prikaz izložbe “Otvaranje pogleda – Ispred ekrana 2021.” možete pogledati ovdje

Sviđa vam se to što ste pročitali?

Share on facebook
Podijelite na Facebooku
Share on twitter
Podijelite na Twitteru
Share on linkedin
Podijelite na Linkdinu
Share on pinterest
Podijelite na Pinterestu