Međunarodni dan muzeja 18. svibnja

Pridružite nam se u ponedjeljak 18. svibnja na obilježavanju Međunarodnog dana muzeja. Otvoreni smo do 19 sati, a uz izložbu Drava Art Biennale ’19, u muzejskom dvorištu moći ćete pogledati i skulpture nastale kao dio umjetničkog projekta u suradnji s Udrugama OK-URID i Loco Moto. I ove godine, povodom Međunarodnog dana muzeja, naše publikacije moći ćete kupiti po prigodnim cijenama. Vidimo se!

MEĐUNARODNI DAN MUZEJA :   Muzej(u) u gostima

18. svibanj 2020.

9.00-19.00

•  Drava Art  Biennale ’19 /  Izložbena dvorana Muzeja Brodskog Posavlja, Starčevićeva 40

Izložba Drava Art Biennale ’19. realizirana je kao međuinstitucionalna suradnja Muzeja grada Koprivnice i Muzeja likovnih umjetnosti, Osijek. Isprepliće i produbljuje dosadašnje (uvijek aktualne) teme vode kao osnovnog ljudskog prava i javnog dobra, te vode u kontekstu javnog prostora grada istraživanjem dubljih slojeva i stavljanjem fokusa na odnos vode i razvoja industrije, koja neupitno utječe na preobrazbu urbanističke slike gradova. Izložba je natječajna i predstavlja umjetnike iz cijele Hrvatske (Bojan Koštić, Bojan Krištofić, Elena Štrok, Gildo Bavčević, Iva Džaja, Marina Đira, Mario Čaušić, Andro Banovac, Matej Nišević, Sunčana Brkulj, Marijan Crtalić, Josip Ivančić PiNO, Ivan Tudek, Ivana Kutuzović).

• Muzeju u gostima: ReKo UKLJUČI!

ReKo UKLJUČI! socijalno je angažiran umjetnički projekt udruga OK-URID i Loco-Moto iz Slavonskog Broda koji ima za cilj promoviranje INKLUZIJE tj. povezivanja i ravnopravnog uključivanja osoba različitih mogućnosti u društvo. Skulpture Regoča i Kosjenke, likova iz bajke hrvatske spisateljice Ivane Brlić Mažuranić, dio su izložbeno – edukativnog projekta ReKo UKLJUČI! a nastale su pod vodstvom umjetničke voditeljice Lucije Lebić, mag.educ.lik.kulture u čijoj su izradi sudjelovale osobe s invaliditetom. U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, skulpture će biti postavljene u vanjskom prostoru Muzeja Brodskog Posavlja, dostupne prolaznicima koji će se moći  informirati o projektu putem pisanih materijala.

Više o projektu na Facebook stranici ReKo Uključi: https://web.facebook.com/ReKo-Uklju%C4%8Di-2257485854569117/?modal=admin_todo_tour

KNJIGA ZA VAN – muzejske e-publikacije online

Izbor iz izdavačke djelatnosti Muzeja Brodskog Posavlja dostupan je na mrežnoj stranici Muzeja Brodskog Posavlja: www.muzejbp.hr 

Prigodna prodaja muzejskih publikacija

10.00-13.00

Muzej u gostima Muzej Brodskog Posavlja ostvario je kontinuiranu uspješnu suradnju s Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Regoč iz Slavonskog Broda kroz izložbene i edukativne programe. U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja u suradnji s Udrugom Regoč, održat ćemo grafičku radionicu u prirodi, stvarajući likovne zapise na papiru putem otisaka netom ubranih biljaka uz pomoć grafičke preše. Udruga Regoč Slavonski Brod je dobrovoljna, socijalna, nestranačka i neprofitna udruga civilnog društva osoba s intelektualnim teškoćama, njihovih roditelja, skrbnika i zakonskih zastupnika te stručnjaka i ostalih fizičkih poslovno sposobnih osoba koje imaju interes za rad Udruge. Cilj udruge, između ostalog je i unaprijediti kvalitetu življenja osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji. Članovi Udruge provode brojne aktivnosti, a živopisno imanje u Bukovlju na svojih 5 700 m² omogućilo je proširenje njihovih svakodnevnih aktivnosti na otvorenom, kao što je odbojka na pijesku i vrtlarenje, a ovom prigodom i umjetničko stvaranje na otvorenom. 

Muzej Brodskog Posavlja

Sviđa vam se to što ste pročitali?

Podijelite na Facebooku
Podijelite na Twitteru
Podijelite na Linkdinu
Podijelite na Pinterestu