Izložba “NIKOLA TESLA Čovjek koji je rasvijetlio svijet”

Muzej Brodskog Posavlja, Slavonski Brod i Tehnički muzej Nikola Tesla, Zagreb imaju čast pozvati Vas i Vaše prijatelje na otvorenje izložbe “NIKOLA TESLA Čovjek koji je rasvijetlio svijet”
utorak, 15. listopada 2019. godine u 13 sati
Izložbena dvorana Muzeja ■ Starčevićeva 40 ■ Slavonski Brod

Ne mislim da ikoje uzbuđenje, zbog kojega bi moglo zatreperiti ljudsko srce, može nalikovati na ono koje osjeti izumitelj kad vidi kako se nešto što je sam osmislio u svom mozgu pretvara u uspjeh… Takvi osjećaji dovode do toga da čovjek zaboravlja na hranu, spavanje, prijatelje, ljubav, baš na sve.

Napredak i razvitak čovjeka bitno ovise o invenciji. Najvažniji produkt stvaralačkog uma je izum. Njegov je krajnji cilj potpun ovladavanje uma prirodom i iskorištavanje njezinih sila za potrebe čovječanstva. To je težak zadatak izumitelja, koji se često pogrešno shvaća i nedovoljno nagrađuje. On, međutim, nalazi golemu kompenzaciju u zadovoljstvu koje pruža njegov rad i u spoznaji da je on jedinka izuzetne sposobnosti bez koje bi vrsta  već odavno propala u teškoj borbi protiv nemilosrdnih elemenata.

Neka budućnost pokaže istinu i procjeni svakoga od nas prema njegovu radu i postignućima. Sadašnjost je njihova, ali je zato budućnost — za koju sam radio – moja.


Otvorenje izložbi bit će u utorak, 15. listopada 2019. godine u 13 sati u Izložbenoj dvorani Muzeja Brodskog Posavlja, Starčevićeva 40.

Sviđa vam se to što ste pročitali?

Podijelite na Facebooku
Podijelite na Twitteru
Podijelite na Linkdinu
Podijelite na Pinterestu