Dani europske baštine

Dani europske baštine i u 2022. godini donose brojna događanja namijenjena ljubiteljima baštine u formi radionica, obilazaka, izložbi, prezentacija i predavanja.

Tako će se i u Muzeju Brodskog Posavlja održati prigodno predavanje i radionica posvećena temi vatrogastva. Kako ove godine Dobrovoljno vatrogasno društvo Slavonski Brod obilježava 150. obljetnicu svog osnutka, u muzeju je predstavljena izložba posvećena povijesti ovog društva. Nakon predavanja o povijesti požara u Brodu (Mislav Radošević, arhivist u Državnom arhivu Slavonski Brod) i povijesti DVD Slavonski Brod (Uršula Bešlić, kustosica MBP), likovni umjetnik Igor Čabraja održati će grafičku radionicu na temu baštinskih simbola grada povezanih s vatrogasnom djelatnošću.

Ovogodišnja tema ODRŽIVOST BAŠTINE potaknula je organizatore događanja na promišljanje o aktivnoj ulozi baštine u izgradnji održivije budućnosti promoviranjem održivog turizma, korištenjem tradicionalnih tehnika i materijala obnove, digitalizacijom baštine i isticanjem dobrih praksi. 

Upravo zato će voditeljica Konzervatorskog odjela u Slavonskom Brodu, Željka Perković, kroz video prezentaciju predstaviti Održivost kulturne baštine u Slavonskom Brodu. Više o programima i događanjima ove manifestacije možete pročitati u brošuri Dani europske baštine 2022. klikom na link https://www.culturenet.hr/hr/dani-europske-bastine-2022/184880

Sviđa vam se to što ste pročitali?

Podijelite na Facebooku
Podijelite na Twitteru
Podijelite na Linkdinu
Podijelite na Pinterestu